Comments by "Widdekuu91" (@Widdekuu91) on "PUPPY'S die PIJN lijden | De waarheid over FOUTE HONDENHANDEL" video.
-
10
-
4
-
4
-
2
-
@kayleighdoornebosch695
Toch is het wel belangrijk om het verschil tussen zeer verantwoordelijke fokkers (die niet doorfokken en echt gezonde dieren willen) en broodfokkers te erkennen.
En het verschil tussen buitenlandse asielen (en de vele extra kosten) en Nederlandse asielen.
Dieren die al een jaar op straat leven, zijn moeilijk aan te leren dat ze nu netjes moeten wachten en de snoepjes niet hardhandig uit je vingers happen, bijvoorbeeld.
Zoiets leer je aan een puppy, niet aan een 2-jaar-oude hond, of kat. Die zijn al volgroeid.
Wij hebben ons zeer gezonde (geen erfelijke problemen) hondje van een fokker, die eenmaal per jaar of 2 jaar een nestje heeft van hondje L.
Dan hebben ze ook hondje E. En die heeft dan in het najaar een nestje. Of ze wacht een jaartje.
Het meeste inkomen wordt binnengehaald met hondenshows, dus ze zijn niet afhankelijk van die nestjes en letten goed op de honden.
Weet waar je op moet letten en neem nooit impulsief een puppy. Een goede fokker staat dat ook niet zomaar toe, die wil wel weten waar de hond heengaat.
Let op de moeder (blaft die constant en is ze rusteloos en paniekerig of kan je haar niet eens benaderen) en let op de omgeving. Zit de hond in een bench, of in een open kamer/plekje met een hekje? Wat doen die puppy's en hoe gedraagd de eventuele vader zich? Hoeveel licht is er...is er gras? Wat eten ze? etc.
Als alles goed is, dan kun je met een gerust hart een gezond hondje nemen.
Beter 200 euro bij de aankoop van een gezond diertje dan 40 euro voor de Spaanse kat, plus 300 importkosten, extra dierenartskosten en vroege gezondsheidsklachten omdat het katje bijvoorbeeld uit een broer-en-zus-relatie is ontstaan. Of een extra half pootje heeft en behalve een schattige huppel, ook extra gewicht op de achterpoten heeft en heupklachten ontwikkeld. Etc. Etc.
2
-
2
-
2
-
Ja, oké, maar sommige mensen kunnen dat niet aan. En die moeten vooral niet 'uit redderscomplex' een hond nemen die ze niet kunnen opvoeden of helpen.
Ik had laatst een gesprek met iemand op straat, die had een zwarte hond aan de riem, die nerveus keek.
Terwijl ik een beetje knielde, piepte hij en kwam dichterbij. Ik hief mijn hand op en probeerde hem over zijn hoofd te aaien, terwijl ik vriendelijk zei; 'Hallo daar!'
De vrouw wachtte gespannen af en ik knikte met een glimlach, zonder tanden, en deed mijn hand richting zijn hoofd.
Direct begon hij keihard te grommen, te blaffen en oren plat in de nek, hoofd naar voren enz.
Ik trok mijn hand terug en zij trok níet de hond terug. Ik keek haar aan en ze zei; 'Oh, ja, weetje...hij komt uit Roemenië en is daar geslagen. Zielig hè? Dus nou moetie niets van mensen hebben."
En ze liep door, richting het hondenveldje om hem los te laten. Snapje? Dat wil je ook niet.
1
-
1
-
1
-
1
-
@jote2275
Om die reden kun je net zo goed zeggen dat er nooit meer een nieuw kledingstuk van goede kwaliteit gemaakt mag worden, omdat er in de Kringloper ook nog shirtjes hangen die leuk zijn.
Ik koop toevallig bij de Kringloper (vrijwel alles) maar ik ben vooral tegen het slechte kwaliteit produceren en snel weggooien. Niet tegen de volledige mode-industrie. Het moet alleen gigantisch worden ingekort en gereguleerd.
Er is nuance en ik zal niet zeggen dat je geen asiel moet bezoeken. Maar als je een hond wilt, waarvan je weet hoe oud hij is, een hond zonder eventuele bijkomende dierenartskosten of problemen, een hond zonder weetikveel, omdat je dat simpelweg niet aankunt en de hond weer terug zal brengen, dan kun je een rondje door het asiel doen, en als er niets bijzit dan moet je een gezond gefokt dier nemen en geen doorgefokt beest (of dat nou in het asiel beland is of terplekke aan je wordt overhandigd door een slechte fokker.)
Mensen zijn geen dieren, maar dieren zijn ook geen mensen. Ik kan me goed voorstellen dat een overvol asiel het met je eens is, maar ik denk wel dat je simpelweg beter kunt voorkomen dat onkundige mensen pups gaan fokken en dat mensen die geen hond aankunnen, er geen nemen (en zeker niet met problemen.)
1
-
1
-
1
-
1
-
1
-
1
-
@jote2275 Niet alleen het dier liefhebben, ook jezelf. Je moet geen zieke of ongezonde of mankerende hondjes meenemen uit medelijden, als je liever een hondje had gehad wat volledig gezond is en lang met je meegaat. Overweeg en neem geen hondje uit schuldgevoel, als je liever een hondje van een (gezonde, verantwoordelijke) fokker had gehad.
Net als dat je in een winkel, misschien liever een kom koopt van aardewerk, die met zorg door iemand gemaakt is. En niet een kom van half-plastic van de Wibra, omdat die daar voor 50 cent ligt en teruggebracht is omdat hij stinkt en niet in de magnetron kan.
(Ik heb het niet over stinkende honden...ik heb het over een probleem bij in dit geval een soepkom, dat niet verholpen kan worden. JA het is een verwarrende metafoor, dat weet ik.)
Als je blij met een asielhond bent, dan is dat goed. Als jij blij bent met een gezonde en goede rashond, is dat ook goed. We zijn het heus wel met elkaar eens hierover.
1